Hur spelar man Fantasy Sports på nätet

56cbf0b63e0b6Fantasy sport låter oss prova våra färdigheter som lagägare. När vi väljer en liga så kan vi ändra spelare, förbättra spelare, möta andra fantasy sports ligor and använda våra kunskaper för att vinna. Att lära sig spela är väldigt enkelt men att vinna över dina motståndare som också har satsat pengar på sina ligor är kanske inte lika enkelt.

1. Gå med i en liga

Först behöver du gå med i en liga. Antingen går du med i en publik liga där alla kan registrera sig för en plats eller så går du med i en privat liga ditt du måste få en inbjudan till. Vissa människor, speciellt nybörjare spelar enbart för skojs skull och andra för att vinna ära och pengar. Ibland kan det handla om väldigt stora summor pengar dessutom. Innan du börjar spela ägna en stund till att lära känna din liga och dom regler som din sportliga har. Du bör också veta att det är viktigt vilken liga du väljer så välj inte bara den första bästa utan studera dom lite först.

2. Förbered dig

Innan du väljer ditt egen Fantasy Team behöver du först undersöka alla möjliga potentiella spelare så att du i förväg kan rangordna dom efter dina personliga önskemål. Du behöver inte lägga så mycket tid på detta om du inte vill men det är bra att du förstår att ligans poängsystem och roster är ganska viktiga att kunna om du vill skapa en strategi som är så säker som det bara går.

3. Skapa ditt team

The draft som det kallas är den roligaste delen på Fantasy säsongen. Medan ”draften” så får varje fantasy ägare välja spelare under en tid tills ”the rosters” som det kallas är klara. Enklare sagt handlar det om att skapa sitt egna Fantasy team och att vara manager för detta teamet genom att bestämma vem som ska spela, vilka positioner dom ska ha, vilken spelartyp dom ska spela och så vidare.

4. Möt andra

Nästa steg är att möta andra sport ligor. Här konverteras live statistik till fantasy poäng och Fantasy teamet som får bäst poäng vinner spelet den veckan. Målet är att vinna så många som möjligt för att komma till slutspelet. Samtidigt har du som ägare chansen att hela tiden påverka ditt lag. Om du förlorade igår kan du idag förbättra laget genom att tex ta bort spelare som inte är tillräckligt bra och byta ut dom mot andra, du kan bänka en skadad spelare, byta positioner eller till och med byta med en annan spelare.

5. Slutspelet

Endast dom starkaste överlever och i Fantasy Sports är dom starkaste ligorna dom som når slutspelet. Här tävlar dom bästa lagen mot varandra och precis som i verkliga livet handlar det om att vinna hela slutspelet. Det lag som vinner får ära, en pokal och en prisvinst.